Welk speelgoed is leuk voor een kind van 1 jaar oud?

Welk speelgoed is leuk voor een kind van 1 jaar oud? Eén van de dingen waar ontzettend veel naar gevraagd wordt, is: welk speelgoed is geschikt voor een kindje van 1 jaar? Hoewel je wellicht zou denken dat er weinig items leuk zijn voor kinderen in deze leeftijdscategorie, is niets minder waar! Om je een eindje op weg te helpen, geef ik hieronder wat tips die deels tot stand zijn gekomen uit eigen ervaring van toen onze meiden de leeftijd van 1 jaar hadden!

Blokken: veelzijdig speelgoed

Met stip op nummer 1 staan wat mij betreft blokken. Ze hebben misschien een ietwat saai imago, maar dat zijn ze absoluut niet. De meeste kindjes van 1 jaar oud zijn al in staat om enkele blokken te stapelen. Is hij/zij daar op uit gekeken? Geef er dan eens een mandje bij, zodat je kleintje de blokken erin kan doen en eruit kan halen!

GRIMM's blokken

Open ended speelgoed van Grapat

Een andere favoriet zijn de gekleurde ringen en munten van Grapat. Zowel met als zonder leeg bakje of mandje zorgen ze voor vermaak. De munten kunnen gestapeld worden, in de ringetjes kunnen poppetjes neergezet worden. Oh en heb je al kennisgemaakt met het recent aan ons assortiment toegevoegde speelzijde? Haal dit door de ringen of de speelbal van Hevea heen en laat je kleintje aan de slag gaan met sensorisch spel!

Grapat Nins en ringen
Hevea speelbal

Stapelen, sorteren en bouwen met stapelbakjes

Wat mij betreft kunnen stapelbakjes, zoals die van GRIMM’s, ook echt niet ontbreken in de speelgoedkast van een 1-jarige! Zo ontdekken ze dat ze de bakjes in of op elkaar kunnen stapelen, maar ook zijn ze erg leuk te gebruiken in combinatie met ander speelgoed. Bovendien blijven ze op latere leeftijd ook geschikt om mee te spelen, bijvoorbeeld door het te combineren met kinetisch zand!

stapelbakjes GRIMM's

Ontwikkel de fijne motoriek met behulp van een stapeltoren

Naast stapelbakjes, is ook een stapeltoren een erg leuke uitdaging voor kindjes van 1 jaar oud! Het stapelen van en rollen met de schijven zorgt voor veel plezier. Daarnaast stimuleert het de ontwikkeling van de fijne motoriek én oefent je kleintje met zijn/haar hand-oog coördinatie! Wist je dat in de bloem stapeltoren van GRIMM’s ook de stekers gebruikt kunnen worden?

GRIMM’s poppetjes: simpel, maar leuk!

En last but not least: de GRIMM’s vriendjes in bakjes. Zoals hierboven al eerder benoemd, hoeft het spelen voor een kindje van 1 jaar oud niet heel ingewikkeld te zijn. Het simpelweg poppetjes ergens instoppen en er weer uithalen, zorgt al voor genoeg plezier!

GRIMM's vriendjes in bakjes

Tip: kijk naar hoe jouw kindje reageert op speelgoed en of het zich ermee vermaakt. Heb je het idee dat hij/zij zich begint te vervelen? Wissel dan eens wat items om, zodat er weer nieuwe dingen te ontdekken vallen! Meer weten over toy rotation? Je leest het binnenkort in onze blog! Hopelijk heb je nu antwoord kunnen vinden op de vraag: Welk speelgoed is leuk voor een kind van 1 jaar oud?

Scroll naar boven
De waardering van www.duurzaam-spelen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 822 reviews.