Bij Kitpas staat "mensvriendelijke en milieuvriendelijke producten maken met heel ons hart." Kitpas is in 1937 opgericht als fabrikant van gewoon krijt en maakt al vele jaren hoogwaardige kunstmaterialen. Ze begonnen voor het eerst met het produceren van gewoon hard wit krijt gemaakt van calciumcarbonaat. In 1967 breidden ze de productie uit en bouwden ze een fabriek in Hokkaido in de stad Bibai-shi, wat zich vertaalt naar 'prachtige schelpenstad'. Het bleek dat de stad enorme afvalbergen van sint-jakobsschelpen van de voedselindustrie had die ernstige milieuproblemen veroorzaakten. Kitpas wilde manieren vinden om dit materiaal te verminderen, opnieuw te gebruiken en te recyclen in de krijtproductie, aangezien schelpen ook calciumcarbonaat bevatten.

Met de hulp van de lokale overheid hebben ze een gepatenteerd proces ontwikkeld om deze bijproducten van zeeschelpen te recyclen. Het gebruik van gepoederde schelpen had als bijkomend voordeel dat het Kitpas-krijt sterker, gladder en duurzamer maakte! Terwijl de productontwikkeling voortzette, onderzochten ze ideeën voor een innovatief materiaal dat werkt op oppervlakken zoals papier, glas, spiegels en whiteboards. Vanuit daar hebben ze de boterzachte, multi-oppervlakkige, levendige, in water oplosbare Kitpas Art Crayons geïntroduceerd, die niet giftig en van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Vanaf 2021 is rijstzemelenwas geïntroduceerd als het hoofdingrediënt van alle kunstkrijtjes. 

Kitpas laat zich leiden door de filosofie dat iedereen, ongeacht het vermogen, geluk en voldoening kan vinden door zijn werk. Sinds ze de eerste twee medewerkers met een verstandelijke beperking hebben aangenomen, hebben ze de productiemethoden en werkomgeving aangepast aan de behoeften en capaciteiten van alle medewerkers. Momenteel heeft 70% van de medewerkers een verstandelijke beperking. Ze werken allemaal samen in een coöperatieve ruimte waar zandlopers klokken vervangen en meet- en testapparatuur speciaal zijn ontworpen voor de behoeften van de medewerkers. 

Sorteer op
 • Kitpas - Badkrijt 10 stuks
  Kitpas - Badkrijt 10 stuks

  10 Krijtjes inclusief spons om mee in bad en op de tegels te kleuren. De krijtjes laten geen olielaag achter en blijven drijven op het water.

  Kleuren: wit, roze, rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, bruin en grijs.

  € 21,95
 • Kitpas - (Raam) krijt 6 stuks
  Kitpas - (Raam) krijt 6 stuks

  Kitpas - (Raam) krijt 6 stuks

  € 11,95
 • Kitpas - (Raam) krijt 12 stuks
  Kitpas - (Raam) krijt 12 stuks

  Kitpas - (Raam) krijt 12 stuks

  € 17,95
 • Kitpas - (Raam) krijt 16 stuks
  Kitpas - (Raam) krijt 16 stuks

  Kitpas-krijtjes schrijven soepel in levendige, effen kleuren op bijna elk oppervlak en zijn volledig uitwisbaar op niet-poreuze oppervlakken zoals ramen, spiegels en glas. Met slechts een paar halen van een nat penseel maakt u…

  € 20,95
© 2021 Duurzaam Spelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel