Blog | Magna-Tiles of Connetix

Artikel 1 van 4 Volgende

Magna-Tiles of Connetix

Magnetische tegels hebben iets magisch. Ze laten kinderen spelenderwijs kennismaken met het bouwen van de mooiste creaties. Er zijn diverse merken die deze bouwstenen aanbieden. Maar welke kies je dan? Twee van de bekendste magnetische tegels zijn die van Connetix en Magna-Tiles. In deze blog vergelijken wij beide merken met elkaar, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken!


Foto: Connetix Pastel & Clear| © Linda Wiersema-Tuil voor Duurzaam Spelen

Connetix vs Magna-Tiles

Hoewel de magnetische bouwstenen van beide merken op het eerste oog erg op elkaar lijken, zijn er wel degelijk wat verschillen. In onderstaand schema vind je er een aantal.

 

Lasnaden

Ballrun

Dieren/
voertuigen

Pastelkleuren

Magna-Tiles

Ja

Nee

Ja

Nee

Connetix

Nee

Ja

Nee

Ja

 


Foto: Links Magna-Tiles en rechts Connetix (Pastel) | © Linda Wiersema-Tuil voor Duurzaam Spelen

De kenmerken van Magna-Tiles

Er zijn diverse positieve eigenschappen te benoemen wanneer we het hebben over de magnetische tegels van het merk Magna-Tiles.

De aanwezigheid van lasnaden
Allereerst beschikken de tegels over een soort lasnaden. Dit zorgt ervoor dat ze stevig aanvoelen. Tegelijkertijd kennen deze lasnaden ook een klein nadeel; het maakt het namelijk moeilijker om door de tegels heen te kijken.


Foto: Links Magna-Tiles en rechts Connetix (Pastel) | © Linda Wiersema-Tuil voor Duurzaam Spelen

Diverse uitbreidingen verkrijgbaar
Wat verder kenmerkend is voor de bouwstenen van Magna-Tiles is de variëteit aan verkrijgbare sets. Zo zijn er verschillende uitbreidingen beschikbaar, zoals sets met dieren en voertuigen.


Foto: Magna-Tiles Jungle Animals | © Magna-Tiles

Ruim aanbod uitvoeringen
Naast de standaard felgekleurde tegels heeft Magna-Tiles ook glittertegels en zelfs glow in the dark tegels in haar assortiment. Houd je niet zo van kleur en heb je liever magnetische tegels waar je doorheen kunt kijken? Ga dan voor de Magna-Tiles Ice set.

De kenmerken van Connetix

Ook Connetix kent verschillende voordelen. Zo is er bijvoorbeeld een mooie ballrun verkrijgbaar. Maar er is meer!


Foto: Connetix | © Linda Wiersema-Tuil voor Duurzaam Spelen

Sterke magneetkracht
Zo hebben de tegels een sterke magneetkracht. Hierdoor zullen de tegels tijdens het bouwen minder snel loslaten. De gemaakte creatie blijft overeind en dus kan deze met trots aan iedereen geshowd worden.

De afwezigheid van lasnaden
In tegenstelling tot de magnetische tegels van Magna-Tiles beschikken die van Connetix niet over lasnaden. Hierdoor kun je er goed doorheen kijken. Het zorgt er echter ook voor dat ze net iets minder stevig aanvoelen.

Felle kleuren vs pastelkleuren
Net als Magna-Tiles heeft ook Connetix magnetische tegels in felle kleuren in haar assortiment. Ben je niet zo'n fan van opvallende kleuren en houd je het liever wat rustiger? Kijk dan eens naar deze prachtige set in pastelkleuren. Liever helemaal geen kleur? De Clear set van Connetix bevat transparante tegels!


Foto: Connetix Clear | © Linda Wiersema-Tuil voor Duurzaam Spelen

Welke magnetische tegels moet ik kiezen?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op bovenstaande vraag. Beide merken kennen hun eigen voor- en nadelen. Bij de aanschaf van magnetische tegels is het goed om na te gaan welke eigenschappen je het meest belangrijk vindt. Als je op basis daarvan een keuze maakt, dan zit je altijd goed.

Goed nieuws: je hoeft niet te kiezen!

Kun je nou echt niet kiezen? Dat hoeft ook helemaal niet! De magnetische tegels van de verschillende merken passen namelijk op elkaar en zijn dus prima te combineren. Wel zo duurzaam!

 

© 2021 - 2023 Duurzaam Spelen | sitemap | rss